• “Giving Back” en hoe onze collega’s in Kenia dat doen
  Tussen Kerst en Oud en Nieuw keerden de Orange Nile ondernemers James en Simon in Kenia terug naar hun geboortegrond om wat ze hebben geleerd door te geven.
 • Gaat Afrika eindelijk zijn belofte inlossen?
  De vooruitzichten zijn voor een continent met de werknemers van de toekomst en de beste investeringsmogelijkheden:“Geloof mij niet, geloof de data”.
 • Direct response software voor rampen? Kenia heeft het al sinds 2008
  Rampen zoals bosbranden en overstromingen komen steeds vaker voor en worden intenser. Hoe kunnen getroffenen en hulpverleners elkaar dan zo goed mogelijk real-time informeren? Die oplossing is in 2008 al ontwikkeld in Kenia door Ushadi.
 • Waarom Afrika?
  Afrika is een continent. Een enorm groot continent. En heel Afrika over één kam scheren mag natuurlijk niet. Niettemin zijn er wel kenmerken die voor heel Afrika lijken te gelden. Ik noem een bevolkingsverjonging versus de vergrijzing, die we in veel andere delen van de wereld zien. Of neem de drang onder jongvolwassenen zich te willen bewijzen en aansluiting proberen te vinden bij onze westerse welvaart. Een verandering die zich vertaalt naar stevige economische groei in een aantal Afrikaanse landen en daarmee buurlanden meetrekt.
 • Vijf lessen voor de Europese Fintech vanuit Afrika
  De Europese Fintech kan zeker leren van het succes van Afrikaanse betalingsoplossingen zoals M-Pesa en Pesalink. Deze diensten hebben de manier waarop mensen in Afrika geld overmaken en betalingen doen revolutionair veranderd. Hier zijn enkele belangrijke lessen die de Europese fintech-industrie kan trekken.